Kennis is macht: deel je kennis om nog meer website traffic te genereren

Kennis is macht: deel je kennis om nog meer website traffic te genereren

In een eerdere blog hadden we het er al over: voldoende traffic is onmisbaar bij het genereren van website leads. Hoe meer website bezoekers, hoe meer exposure. En meer leads om te identificeren! Voldoende website traffic komt je marketing en sales alleen maar ten goede.

Een vriendschap sluiten met Google door je website een SEO-make over te geven, is een absolute boost voor je website traffic. We gebruiken de zoekmachine tenslotte aan de lopende band. But wait, there is more! We delen graag nog meer manieren om meer bezoekers naar je website te trekken:


Meer traffic genereren door je kennis offline te delen met lezingen en workshops

Laten we allereerst de kracht van offline niet vergeten: effectief netwerken geeft je website traffic zichtbaar een boost. En dat netwerken? Daar zijn nog veel meer manieren voor dan alleen een wekelijks bezoek aan je BNI-chapter. Wat dacht je bijvoorbeeld van het delen van je kennis?

Een optreden als gastdocent geeft je de mogelijkheid op een maatschappelijk relevante manier grote groepen kennis te laten maken met jou en je bedrijf. Of nog beter: geef workshops in naam van je merk. Er zijn landelijk een hoop kennisinstellingen die graag uiteenlopende workshops of cursussen inkopen. Doe hier je voordeel mee.

Past het geven van een workshop niet bij je en ga je liever een stapje verder? Kom dan in contact met je doelgroep door op te treden als spreker tijdens een conferentie of ander soort bijeenkomst.  Deze manieren van kennis delen bouwen aan je expertstatus en de persoonlijke kant van je merk.

 


Laat je doelgroep zich speciaal voelen: geef ze een uniek aanbod

Vergeet niet bij alle bovenstaande bijeenkomsten je website of social media te communiceren aan je publiek. Doe dit direct of subtiel, maar maak het ze in ieder geval gemakkelijk je website op te zoeken. Je doelt is tenslotte meer traffic!

Doe dat bijvoorbeeld door onder elke Powerpoint slide je website-URL te zetten. Of nog beter: beloon je luisteraars met hand-outs die verwijzen naar een speciale unieke deal op je website. Gegarandeerd  dat ze nieuwsgierig raken en je website opzoeken. Na dit soort bijeenkomsten zie je hoogstwaarschijnlijk een piek in je website traffic.


Geef je lezingen ook online om nog meer website traffic te genereren

Nu je je kennis toch aan het delen bent, kan je het net zo goed ook meteen online doen. Dat is tenslotte waar het allemaal gebeurt. Online is de drempel om door te klikken naar je website nog veel lager dan offline. Het is dus zeker de moeite waard je kennis te verspreiden met webinars of podcasts om zo nog meer website traffic te genereren.

Net zoals offline spreken, geeft het geven van webinars en podcasts je de mogelijkheid je te profileren als expert en de persoonlijke kant van je merk te belichten. Het voordeel is dat het bekijken van een webinar of het beluisteren van een podcast niet gebonden hoeft te zijn aan een tijd en een plaats. Je doelgroep heeft de mogelijkheid op zijn eigen gekozen tijdstip te leren van je verhaal. Je profiteert dus niet van eenmalige piek, maar eentje die van langere duur is.

Pak die camera er vaker bij

Voel je je lekker achter de camera? Kijk dan eens of website traffic genereren via YouTube iets voor je is! Doe je het goed, dan is YouTube een ontzettend krachtig medium om in contact te komen met je doelgroep en ze door te loodsen naar je website. Kijk hoe grote bekende kennis YouTubers dat aanpakken en leer ervan. Wat je vaak ziet is dat – wederom – de vooral persoonlijkere kanalen succesvol zijn.

Is website traffic genereren via YouTube het toch niet helemaal voor jou? Overweeg het aanbieden van een online lessenreeks op je eigen website dan eens. Soms hebben we geen zin of tijd om elke week naar een cursus te gaan, dus online workshops sluiten ontzettend mooi aan bij ons drukke leven.

Het mooie aan een online cursus is dat je bezoekers nog vaker terug komen en daardoor je merk en bedrijf steeds beter leren kennen. Voor je het weet lig je top of mind en heb je er een hot lead bij om op te bellen. En wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan je online cursus betaald!


Genereer website traffic door te profiteren van het netwerk van anderen

Webinars, podcasts en online trainingen zijn leuk, maar dan moeten mensen ze wel kunnen vinden. Naast dat we aanraden ook daarvoor lekker te investeren in SEO, is samenwerken met anderen ook een perfecte manier om je content (en dus je website) te promoten voor meer website traffic.

Vraag connecties je content en evenementen te delen, of nodig ze uit om zelf deel te nemen aan bijvoorbeeld je webinar of podcasts. Dit soort “collabs” zijn goud. Want je voegt de kracht van twee netwerken samen.


Regelmatig iets weggeven zorgt ook voor meer website traffic

Tot slot: geef zo nu en dan iets weg. Laat mensen uit je netwerk je dienst uitproberen in ruil voor een LinkedIn post (met link naar je website) erover, of trek het nog verder en sponsor een startup in kennis, kunde en eventueel zelfs financiële middelen. Met een beetje geluk ga je een mooie samenwerking tegemoet, praat de startup over je in je branche en sta je nog meer bekend als expert.


De gulle gever krijgt het dubbele terug

Al met al komt het erop neer dat hoe meer je weggeeft, hoe meer je er vaak voor terug krijgt. Ben gul met je kennis. Ben gul met je producten en diensten. Dan zijn mensen ook gul naar jou! Je zal zien dat je meer website traffic gaat genereren. En daar profiteer jij weer van met je leadgeneratie software.


Doorpraten naar aanleiding van dit blog? Bel mij!

040 - 304 14 78

Start vandaag nog met leadgeneratie

Maak van jouw anonieme bezoekers echte leads, nu 30 dagen gratis proefperiode