fbpx

Tijd over? Doe de zomercheck voor meer leads!

Tijd over? Doe de zomercheck voor meer leads!

Heb je tijd over deze zomer? Maak er gebruik van en optimaliseer je leadgeneratie strategie! Want we weten allemaal dat tegenover elke rustige periode, een ontzettend drukke periode staat. En door nu al kritisch te kijken naar je lead generatie, voorkom je verhitte gezichten en gemiste leads in september. Hoe je dat doet? Dat lees je hier:

 

Steek tijd in SEO-analyses

Online zichtbaarheid: daar start het allemaal mee. Wil je leadgeneratie campagne succesvol zijn, dan moet je eerst gevonden worden op het web. En met een zoekmachine als Google die constant haar systeem verandert en optimaliseert, is het essentiëel je SEO-strategie up-to-date te houden om mee te tellen in de rankings. Om nog maar te zwijgen over de concurrentie…

Gelukkig is er niet veel nodig je SEO-strategie weer een boost te geven. Dat start al met het uitvoeren van een nieuwe zoekwoordanalyse. Zo check je de relevantie van je huidige campagne vind je nieuwe kansen. En met een frisse, up-to-date lijst van zoekwoorden is stap twee al snel gemaakt: het aanpassen van je Metatitles en Metadescriptions. En heb je nog tijd over? Dan is er enorm veel winst te halen op het gebied van content. Want content met inhoud: dat is waar het tegenwoordig allemaal om draait in de SEO-wereld.

 

Kijk kritisch naar je (website)content

Kijk daarom – nu je toch tijd over hebt door de zomerdip – eens kritisch naar je content. Is je website inhoudelijk, of vooral gebaseerd op oude SEO-trucjes? En haakt je content genoeg in op de “whats in it for me?” van de doelgroep? Is het aantrekkelijk? En beantwoordt het de belangrijkste vragen die prospects kunnen hebben? Loop al je content na op deze criteria, pas waar nodig aan en vul – als je ze tegen komt – gaten in je strategie op. Vergeet hierbij ook de afbeeldingen niet! Zijn die nog up to date? Hebben ze een zoekmachinevriendelijke naam?

Hier hoef je overigens niet eens zelf zeeën aan tijd in te steken: als je budget het toelaat zijn dit perfecte werkzaamheden om uit te besteden.


Schrijf vooruit voor je blog!

Aansluitend op het verfrissen van je SEO-strategie en verbeteren van je website, is het ook een goed idee in de zomerdip een archief aan blogberichten te schrijven. Vaak schiet in de loop van het jaar het bijhouden van een blog erbij in, maar het is een geweldige trafficbooster! Ben daarom de drukte voor en schrijf vooruit. Zo heb je de komende maanden genoeg om online te zetten.

 

Kijk nog even af bij de concurrentie

Terwijl je de rest van het jaar druk bezig bent met je klanten en prospects, is het in deze rustige periode ook zeker een slimme zet een kijkje te nemen bij de concurrentie! Hoe ziet hun communicatiestrategie eruit? Waar zijn ze goed in? Waar zijn ze slecht in en kan je zelf in uitblinken? Het hoeft niet eens een uitgebreide marktanalyse te zijn: een kijkje op een aantal websites kan al flink wat inspiratie en stof tot nadenken geven!

 

En: alles testen!

Tot slot is het altijd verstandig je website, social media en standaard direct mails na te lopen op fouten. Met de extra tijd die je hebt in de zomerdip, is het zeker niet onverstandig even een middagje uit te trekken om alles even te controleren. Werken alle links op je website? Geen 404-pagina’s? Zijn alle gegevens op je social media nog up to date? En komen de e-mailadressen op al je media-uitingen wel overeen? Test test test!

 

Probeer deze zomer al deze stappen langs te gaan: dan is die welbekende zomerdip zo weer om! En tegen de tijd dat de herfst eraan komt, bezit jij weer een ijzersterke leadgeneratiestrategie die je leadidentificatie software veel te verwerken IP-adressen oplevert. Toch – ondanks de zomerdip – geen tijd om bovenstaande zelf uit te voeren? Neem dan contact met ons op voor aanbevelingen. 

 

Meer tips voor meer traffic? Lees dan dit blog > 

Doorpraten naar aanleiding van dit blog? Bel mij!

040 - 304 14 78

Start vandaag nog met leadgeneratie

Maak van jouw anonieme bezoekers echte leads, nu 30 dagen gratis proefperiode